Blog

BLOG.jpg
15 april 2016

NAMASTÉ!

Yoga,mindfull en de hele ratteplan. Je leest er zoveel over maar "het echt "doen wordt bij ons toch elke keer weer uitgesteld!

Dan opeens staat er een heel mooi cadeautje voor mij klaar; Retreat Yourself. Een heel weekend lang yoga, mindfullness, biologische eten en heeeel veel rust in het noorden van het land. Friesland here we come!

Fris en fruitig met een tikkeltje "gezonde spanning " over wat ons te wachten staat zijn we onderweg naar het Flink Boske. Maar eerst een tussenstop én natuurlijk koffiepauze in Hilversum bij Dyanne Beekman.Wat een heerlijke gelegenheid om dat ook te doen, want ook dat stond hoog op ons verlanglijstje!En wauw wat een superleuk concept… Eigenlijk "iets" wat ook zo mooi bij ons zou passen en waar wij eigenlijk "stiekem “ al jaren van dromen! Ach ja, weer met de voeten op de aarde. Ook wij weten dat het voor sommige dromen nog niet de juiste tijd is om uit te komen… dus toch nog ff geduld... Alsof we nu al in een zen stand staan!

Nou daar zijn we dan. Aangekomen op bestemming, het Flink Boske. Een authentieke boerderij in de middle of now where met alleen maar groene ruimte om ons heen. Dat zijn wie niet gewend in het Westen. Alleen al van dit uitzicht kom je tot rust.

Toch een beetje nerveus en lacherig staan wij bepakt voor de deur, want wat staat ons nu weer te wachten. Er begint eerst een voorstelrondje met medegasten die zich ook voor dit weekend hebben ingeschreven. Jeetje... dit is nou niet écht ons favoriete onderdeel. Met klokkende oksels en met wat zweet in de bilnaad moeten wij ons voorstellen aan de groep….

Toen we dat gehad hadden konden we weer ademhalen. Het voelde alsof we weer even in groep 6 zaten en onze eerste spreekbeurt ever hielden. Maar oke, er werd ons verteld waar de lijst hangt met de "things to do". Mindfullness, avondeten en een stiltewandeling stonden op het programma... Krijgen er nu al lachkriebel van (want wat nieuw is, is spannend).

De mindfullness brengt je eigenlijk alleen" in het hier en nu". Wat wil je, de bewustwording van...Wat voel je, en kan je het loslaten.... Dat is eigenlijk best heel simplistisch maar daardoor ook zo bijzonder. Weer een ervaring rijker en gevoelsmatig ontspannender (want eigenlijk is het niet zo heeeeel spannend).En wat een luxe dat er zo heerlijk gekookt voor ons wordt. De recepten worden opgevraagd maar weet eigenlijk nu al dat het "hier" net ff lekkerder smaakt.

En dan de stiltewandeling. Tja dat is best een hele bijzondere ervaring! Waar er de lachkriebels eerst opkomen en ja zie ons nu eens lopen. We waren echt stil. En werden bewust van natuur en vogels. Je zintuigen staan echt op scherp. Best lekker eigenlijk om ff je mond te houden!

Moe en voldaan kruipen wij heerlijk op de boerderie onder de wol. Deze 2 dagen stonden in het teken van yoga, heerlijk eten en leuke nieuwe mensen ontmoeten. Wat een bijzonder cadeau was dit.  En met al mijn extra lessen van "het leven "ben ik me er toch maar heel bewust van wat een mooie ervaring dit was en ik een ontzettende mooie lieve compagnon heb die ons dit uitje gunt!

Dus als jullie ons heeeeel zen bij Puur zien staan.... Dan weten jullie waar het door komt! Echt een aanrader! Friesland it is!