Blog

foto 29-1-15.jpg
29 januari 2015

What is hot next winter?

Winter 2015, wat lijkt dat nog ver weg maar in de "wereld" van de fashion en lifestyle lopen we een seizoen voor.

Daarom begon onze week met een modeshow van 10Days waarin de items voor winter 2015 geshowd werden. Niet alleen de dames, maar ook kindjes en heren. Daar zaten we dan, front row met ons team. De muziek start en direct worden we meegenomen naar wereldsteden als Londen en New York.  De ‘easy outfits’ worden classy door het materiaalgebruik , combinatie van kleuren en prints. Streepjes, ruitjes.. Het mag komende winter allemaal.

Het weekend erna stond de modefabriek in Amsterdam op de planning. Met wat voorwerk en plattegrond en pen in ons handen lopen we de RAI in. In de wirwar van mensen proberen wij zo goed mogelijk de plattegrond te volgen zodat wij wel alle labels kunnen zien die wij in huis hebben of om een mooi nieuw label te spotten. Maar, laten we de tussenstops niet vergeten waarin wij een heerlijke latte of een broodje nuttigen, wij zijn erachter dat de plattegrond voor ons niet werkt. Dus op ‘gevoel’ de weg volgen…

Ook hier zijn ruitjes en strepen weer terug te zien. Groen is ook een toonaangevende kleur aankomende winter. Contrastkleuren als zwart en wit en grafische prints kunnen we veel in de winkels verwachten. De labels die wij in huis hebben, hebben ook de verwachte ton sur ton kleuren en daar worden wij toch eigenlijk ook nog steeds heel blij van. In de middag liepen wij ineens tegen het prachtige label ‘My Dutch Family’ aan (en dat zonder plattegrond!). Jurkjes, pakken en prachtig materiaalgebruik. Dit willen wij hebben! Wij zijn blij dat we dit label mogen toevoegen voor winter 2015.

 Maar laat eerst het lentegevoel maar komen want ook daar zijn wij echt aan toe…