Mud Jeans

Mud Jeans - Mud Jeans

Iedere beslissing die we nemen bij MUD Jeans is gebaseerd op de circulaire economie. Van het ontwerp van onze jeans, waarin we geen leren labels gebruiken, tot het innemen van oude MUD Jeans om te recyclen. Ons uiteindelijke doel: een wereld zonder afval. Tijdens onze reis hebben we al veel impact gemaakt.

Duurzame productie
Om een paar MUD Jeans te produceren gebruiken we 1.500 liter water, in vergelijking met een industrienorm van 7.000 liter per jeans. Dus met elke jeans besparen we 5.500 liter water. De afgelopen drie jaar hebben we in totaal 300 miljoen liter water bespaard! Innovatie en waterrecyclinginstallaties in onze fabrieken maken het mogelijk om het productiewater te zuiveren voordat het wordt vrijgegeven in de omgeving.

CO2 neutraal
MUD Jeans is CO2-neutraal. Door de uitvoering van het Bluedot Lifecycle onderzoek weten we dat de productie van een paar MUD Jeans 9 kg CO2-uitstoot. Dit is 61% minder dan de industriestandaard. De besparingen komen door keuzes door de gehele productie, zoals het gebruik van hernieuwbare energie in onze fabrieken en het gebruik van gerecycled katoen. Onze inspanningen houden hier niet op, sinds 2016 compenseren we onze uitstoot en zijn daarom volledig CO2-neutraal. Volgende stap: CO2-positief worden.